Zonele de conflict ale lumii

Siria: Statul Islamic a decapitat un cetatean britanic

david-haines

 

Intr-un material video facut public de gruparea Statul Islamic este ilustrata asasinarea lui David Haines la cateva saptamani dupa uciderea altor doi jurnalisti americani.

Gruparea Statul Islamic a facut publica inregistrarea video cu decapitarea lui David Haines, un lucrator umanitar de origine britanica, gest pe care prim-ministrul David Cameron l-a descris ca fiind “raul pur”.

Filmuletul il arata pe Haines fiind ucis de o persoana mascata, intr-o zina desertica.Tata a doi copii, originar din Scotia, David a fost rapit anul trecut in timp ce lucra pentru compania franceza de ajutorare Acted.

Asasinarea vine dupa ce in ultimele saptamani alti doi jurnalisti americani au fost ucisi in acelasi decor, folosindu-se aceeasi metoda.

In inregistrare, David Haines se adreseaza direct prim-ministrului britanic transmitandu-i urmatorul mesaj: “Ai intrat de bună voie într-o coaliţie cu Statele Unite împotriva Statului Islamic, aşa cum a făcut predecesorul tău Tony Blair înaintea ta, urmând o tendinţă în rândul premierilor noştri britanici care nu pot să găsească curajul să le spună nu americanilor”

Apoi, calaul britanicului a transmis si el cateva cuvinte spunand: “Britanicul trebuie sa plateasca pentru ca ti-ai tinut promisiunea, Cameron. Ai inarmat trupele Peshmerga impotriva Statului Islamic.

Prim-ministrul Marii Britanii si-a exprimat in mod public condoleantele pentru familia Haines si i-a asigurat ca vor face tot ce le sta in putina pentru a-i gasi pe faptasi.

 

Sursa: Al Jazeera

One comment on “Siria: Statul Islamic a decapitat un cetatean britanic

  1. inavukic
    September 14, 2014

    God bless, David

    Like

Leave a comment

Information

This entry was posted on September 14, 2014 by in Uncategorized and tagged , , , , .