Zonele de conflict ale lumii

Coalitia saudita continua bombardamentele in Yemen

yemen

Coalitia condusa de Arabia Saudita continua sa bombardeze pe calea aerului statul Yemen dupa ce oficialii de la Riad au declarat o incetare a raidurilor aeriene, intre timp reizbucnind luptele la sol intre rebeli si fortele fidele presedintelui aflat in exil.

Ostilitatile ilustreaza cat de complicata va fi gasirea unei solutii in cadrul animozitatilor razboinice ale puterilor rivale din Golf, Arabia Saudita si Iran.

Anuntul Riadului de a inceta raidurile aeriene impotriva rebelilor aliati Iranului dupa aproape o luna de bombardamente care s-au soldat cu peste o mie de morti si mii de raniti, a starnit reactii pozitive atat din partea Casei Albe cat si din partea Teheranului.

Insa doar cateva ore mai tarziu raidurile aeriene si luptele la sol sunt reluate, Crucea Rosie descriind situatia ca fiind “catastrofala”.

Rebelii Houthi au capturat o baza militara loiala presedintelui Abd-Rabu Mansour Hadi in orasul Taiz, insa la scurt timp a fost lovita de un atac aerian din partea Arabiei Saudite care mai tarziu au lovit pozitii ale rebelilor din sudul Yemenului cu aproximativ 12 atacuri.

Sursa: Reuters

Leave a comment

Information

This entry was posted on April 23, 2015 by in Uncategorized and tagged , , , , .