Zonele de conflict ale lumii

Afghanistan: Talibanii revendica atacul asupra judecatoriei

NATO troops walk near burning NATO supply trucks after, what police officials say, was an attack by militants in the Torkham area

 

Luptatori purtand uniforme militare au ucis sase judecatori si un ofiter de politie in orasul Kunduz din nordul tarii.

Un grup de talibani a atacat sediul Tribunalului in orasul nordic Kunduz si a ucis cel putin sapte persoane.Procurorii au fost ucisi in birourile lor fiind impuscati de la mica distanta.

Purtatorul de cuvant al politiei din regiune a declarat ca este vorba de patru indivizi inarmati, imbracati in uniforme militare care au dus o lupta lunga de peste patru ore cu fortele de ordine.

Procurorul sef a declarat ca barbatii au mers din usa in usa in cladire impuscandu-si victimele de la mica distanta.Talibanii au revendicat acest atac prin intermediul site-ului lor oficial precizand ca au fost ucisi procurori si oficiali ai Judecatoriei.

Kunduz a fost un oras in care domina pacea spre deosebire de alte zone ale Afghanistanului, insa in ultima vreme talibanii au inceput sa castige teren si in aceasta zona.

Nu este primul atac de acest gen.In 2013 un grup de barbati au luat cu asalt o judecatorie, in urma schimbului de focuri pierzandu-si viata 44 de oameni.Scopul acestui atac a fost eliberarea a trei infractori care isi asteptau sentinta.Printre morti se numara 34 de civili, in timp de toti atacatorii au fost ucisi.Gruparea a declarat pe atunci ca 13 prizonieri au profitat de oportunitate si au evadat.

In Kabul, in iunie anul trecut, un atac cu masina capcana in fata Curtii Supreme a dus la moartea a 15 civili si peste 40 de raniti.

 

Sursa: Al-Jazeera

Leave a comment

Information

This entry was posted on October 27, 2014 by in Uncategorized and tagged , , , .